4 jaar VBdesign

Vandaag, 6 januari 2020, bestaat VBdesign 4 jaar. Tijdens deze prachtige jaren hebben we alvast veel bijgeleerd. Tijd om even terug te blikken!

De eerste stapjes…

Om de eerste stappen te vertellen, moeten we eigenlijk teruggaan naar mijn kindertijd. Al van jongs af aan had ik de ambitie om een eigen bedrijf op te starten. Vroeg me als 13-jarige wat ik later graag wou doen en je kreeg standaard het antwoord: een eigen bedrijf opstarten met de naam VBdesign die websites gaat ontwikkelen!

Op 6 januari 2016 was het dan zo ver: mijn droom ging in vervulling…

Een snelle start, dankzij deze overname

Ik was één maand bezig met mijn zelfstandige activiteit (in bijberoep), toen de kans zich voordeed om een klantenportefeuille van +/- 50 websites over te nemen van Easycom. Een zeer moeilijke keuze, omdat het al direct een hele investering was.

Ik had juist mijn appartement gekocht, maar had toch het gevoel dat ik deze overname niet kon weigeren. Na enkele weken twijfelen, heb ik de stap gewaagd. Van de ene dag op de andere ging ik van 3 naar 53 klanten!

Wat voelde het goed dat deze eerste moeilijke beslissing gemaakt was. De druk viel zo van mijn schouders. Daarnaast tekende ik met Easycom een samenwerkingscontract, zodat zij op commissiebasis klanten bleven doorsturen naar VBdesign.

Van bijberoep naar hoofdberoep

De goesting in het ondernemen begon meer en meer te groeien en ik wist dat het moment was aangebroken! Op 15 mei 2017 (mijn verjaardag!) trok ik mijn stoutste schoenen aan en nam mijn ontslag bij mijn huidige werkgever om me fulltime te kunnen concentreren op mijn eigen bedrijf.

Het eerste wat ik ontdekte was dat vergaderen in mijn appartement toch niet zo haalbaar was. Tijdens deze meetings kreeg ik regelmatig bezoek van familie & vrienden ("want ja, je bent toch maar thuis en ik dacht…"). Dit kwam totaal niet professioneel over, daarom ging ik op zoek naar een vergaderruimte.

Deze vergaderruimte vond ik in Hasselt, een rustgevende locatie waar ik mijn klanten kon ontvangen. Er was echter één nadeel: een vergadering was max. 2 uur en je moest deze ruimte steeds min. 4 uur huren. Op zich geen groot nadeel, want de overige uren werkte ik gewoon in deze ruimte.

Deze werkwijze bracht me inzicht dat het toch wel handig is om privé en werk gescheiden te houden. Niet veel later ging ik op zoek naar een plaats waar ik rustig kon werken en mijn vergaderingen kon houden.

Deze locatie moest voor mij creativiteit uitstralen. Ik zocht en vond een plekje op de C-Mine (Crib) site. Dit gaf mij de start om van VBdesign een professioneel bedrijf te maken.

Vriendelijkste handelaar van Genk

In september 2017 werd VBdesign genomineerd voor de vriendelijkste handelaar van Genk, een award die werd uitgereikt door Handelsgids. We konden rekenen op de steun van onze klanten en kregen op 5 april 2018 deze award mee naar huis met maar liefst een score van 9,71/10.

Grote verhuisplannen

Na 2,5 jaar in C-mine Crib hadden we grote verhuisplannen. We zochten een kantoor dat dubbel zo groot was om onze toekomstplannen te kunnen realiseren. Dit vonden we in het gebouw van Contour Architecten, slechts 250 meter verwijderd van ons kantoor in C-Mine Crib.

Al 4 jaar VBdesign! Bedankt voor jullie inzet!

We willen iedereen bedanken die deze 4 prachtige jaren samen met ons heeft kunnen realiseren, zo denken we o.a. aan onze stagiaires, coaches, leveranciers en uiteraard ook onze klanten!

Bekijk onze andere relevante artikels