Enkele voordelen van webapplicaties

Dagelijks worden we geconfronteerd met apps. Op de play store van Google komen we maar liefst 3,8 miljoen apps tegen. De concurrentie is de laatste tijd hierdoor enorm gegroeid. Ook vanuit het gebruikersperspectief maakt het tot een onmiskenbare behoefte aan bedrijfsgroei. Maar ook webapplicaties hebben een grote vooruitgang gemaakt op het internet.

Grote organisaties zoals Google gebruiken hun Google-documenten en Gmail als een web-app. Omdat de web-app responsive is, is het ideaal voor gebruikers om de app ook mobiel te gebruiken. Ze hoeven hiervoor de app niet eerst te downloaden.

Maar wat zijn nu de voordelen van webapplicaties?

Beschikbaarheid: Gebruikers op het netwerk kunnen webapplicaties openen via de gekende browser. En dat ongeacht op welk platform ze zitten. Een groot verschil met een mobiele app is dat je eerst de app moet downloaden. Dit kan voor gebruikers een hindernis zijn waardoor je toekomstige klanten kan verliezen.

Vrijheid: Bedrijven die een app laten ontwikkelen, krijgen eerst de keuze om voor een native of hybride app te gaan. Wanneer er niet genoeg budget is, kiest men vaak automatisch voor een native app. Indien deze keuze is gemaakt, moeten ze nog kiezen op welke platform de app moet werken: IOS, Android of Windows. Met webapplicaties is dit verleden tijd. Een web-app kan op meerdere platforms werken met dezelfde ontwikkeling. Hierdoor moet je alles maar één keer programmeren waardoor de kostprijs interessanter is. Daarnaast kan je een web-app ook integreren in bestaande technologieën, denk maar bv. aan Google Maps.

Upgraden: Webapplicaties zijn een dynamische versie van mobiele apps. Ze zijn zeer flexibel om bijgewerkt te worden voor aanpassingen of beveiligingsupdates. Het enige wat je dan moet doen, is de code aanpassen op de server. De aanpassingen worden meteen online weergegeven. Bij een mobiele app is er een moeizamer proces. Bij elke update wordt de code geüpdatet in de App store. Hierdoor moet de gebruiker manueel de app updaten om de laatste versie te zien.

Verhoogde zichtbaarheid: Webapplicaties zijn eenvoudig te vinden omdat ze in de zoekresultaten van een zoekmachine staan. Indien de web-app voldoende is geoptimaliseerd met zoekwoorden, vinden de gebruikers deze gemakkelijker in vergelijking met de App store.

Delen maar: De gebruikers kunnen de web-app delen door de URL te verzenden. Ze kunnen de link plaatsen op sociale media, delen met vrienden door de link te verzenden enzovoort.

Bekijk onze andere relevante artikels

×