Communicatie, nu belangrijker dan ooit

In deze onzekere periode is communicatie heel belangrijk. Niet alleen tussen familie en vrienden, maar ook tussen bedrijven en hun klanten. Veel bedrijven gaan dicht of blijven online verder werken. Om hierover duidelijk te communiceren naar je (potentiële) klanten, is je website het ideale medium. We sommen een paar tips op over wat jij kan doen met jouw website.

1. Telefoonnummer aanpassen

Velen onder ons werken vanuit thuis. Het kan dus zijn dat je klanten je niet kunnen bereiken via het telefoonnummer op je website omdat dit het nummer is van je werk. Zet tijdelijk je gsm-nummer op de website zodat je bereikbaar blijft.

2. Stromen de vragen binnen? Stel een vraag-en antwoordenlijst op.

Je wilt je klanten te woord staan, maar je wilt ook doorwerken. Het kan dus onproductief zijn als je klanten blijven bellen of mailen met ongeveer dezelfde vragen. Stel een lijst op met terugkerende vragen met de bijbehorende antwoorden. Zo krijgen je klanten snel heldere communicatie. Het is gemakkelijk voor je klanten en jij krijgt meer tijd!

3. Snel en duidelijk? Een pop-up venster!

Is je bedrijf momenteel gesloten door het virus? Blijf je online bereikbaar? Meld het via een pop-up venster op je website. Zo geef je de klant snel duidelijkheid.

4. Omschakelen naar een webshop?

Heb je een winkel en wil je door blijven werken? Kijk dan of het mogelijk is om over te schakelen naar een webshop.

5. Kalenderdagen uitzetten

Heb je een invulkalender staan op je website waar klanten afspraken kunnen maken? Schakel dan de dagen uit waarop je niet werkt. Dit is duidelijke communicatie en zo geef je helder aan wanneer je beschikbaar bent en wanneer niet.

Ben je overgeschakeld op online meetings? Vermeld dit dan ook steeds bovenaan de kalender.

Heb je vragen over hoe je dit allemaal moet doen? Aarzel niet om VBdesign te contacteren via mail. Ons team werkt verder vanuit thuis, klaar om samen met jou de communicatie van je website onder handen te nemen!

Bekijk onze andere relevante artikels