Een eerste kennismaking met onze stagiaire Leen

Wat was je eerste indruk toen je bij VBdesign toekwam?

Toen ik aankwam bij VBdesign werd ik met open armen ontvangen. Bert had speciaal voor mijn eerste dag voor een lekker ontbijt gezorgd. De dag begon dus heel leuk en hierna verliep alles vlot. Ik hoorde er direct bij en voelde me welkom.

Waarom wilde je graag bij VBdesign stage komen volgen?

Dit komt door mijn ‘speeddate’ met Bert. Mijn richting, Communicatiemanagement, organiseert elk jaar een Handshake. Dit is een evenement waarbij studenten kunnen speeddaten met bedrijven die stagiair(e)s zoeken. Mijn eerste gesprek was met Bert. We praatten direct vlot en het gesprek was interessant. Toen de timer afging om naar het volgende gesprek te gaan, waren we nog lang niet klaar.

Ik had dus direct door dat bij VBdesign werken een interessante ervaring zou zijn. Een tijdje na de Handshake ben ik nog eens op gesprek gekomen op het kantoor van VBdesign en hierna was ik overtuigd van mijn keuze. Ik was er zeker van dat ik hier veel zou bijleren.

Wat hoop je bereikt te hebben op het einde van deze stageperiode?

Ik hoop vooral dat het een leerzame ervaring wordt. Ik wil weten hoe het is om dag in dag uit professioneel bezig te zijn met social media, maar zeker ook hoe het eraan toe gaat in een bedrijf zoals VBdesign. Mijn stage is pas 5 dagen geleden begonnen en mijn idee over de sfeer en werking van een bedrijf is nu al veranderd. Ik wist dat het leuk zou worden, maar dat ze zo open en humoristisch zijn naar stagiaires toe had ik niet verwacht. Ik kijk alvast uit naar de komende weken!

Vroege vogel of nachtuil?

Zeker en vast een nachtuil. Ik weet niet waarom maar ’s avonds vind ik alles leuker. Ik hou ook van slapen en geraak ’s ochtends heel moeilijk uit mijn bed. Maar na een koffie kan ik er weer tegenaan.

Waar kan jij je uren mee bezig houden?

Bakken. Als ik eens een vrije dag heb, kijk ik graag eens in de kookboeken om een lekkere taart te bakken of koekjes. Ik doe het super graag en meestal verloopt het goed. 😉

Wat maakt jouw dag helemaal goed?

Samen zijn met familie en vrienden. Tijd doorbrengen met de mensen waarvan ik houd, vind ik het belangrijkste in mijn leven.

Met welk gerecht kan men jou altijd dolgelukkig maken?

Ik ben gek op pasta. Het maakt niet uit in welke vorm, het heeft altijd mijn voorkeur op restaurant.

Waarom heb je gekozen om communicatiemanagement te studeren?

Ik heb lang getwijfeld over mijn studierichting. Eerst heb ik zelfs 2 maanden bedrijfsvertaler-tolk gestudeerd in Geel, maar het was niet mijn ding. Ik had toen geen idee wat te doen en ben naar een loopbaanbegeleider gegaan. Na een paar gesprekjes sprong communicatie erboven uit. Ik ben nog nooit blijer geweest met een studiekeuze als deze. Communicatiemanagement omvat meer dan je je kan voorstellen en dat vind ik er geweldig aan.

Heb je concrete professionele en/of persoonlijke doelen in het leven?

Stiekem heb ik altijd gedroomd van een eigen zaakje. De klanten kunnen hier rustig een stukje taart eten met een lekkere koffie. Maar hiervoor zouden mijn bakkunsten toch wat moeten verbeteren. Deze droom laat ik dus voor later. Verder staat mijn toekomst nog open. Het enige wat nu op de planning staat is afstuderen.

Wil je zelf nog graag iets toevoegen?

Bij nieuwe situaties ben ik in het begin altijd stiller en ik hoop dat ik hier meer zal openbloeien. Maar ik ben er zeker van dat het zal lukken bij Vbdesign! Ik ben ook benieuwd bij welke projecten ik mijn steentje mag bijdragen.

Bekijk onze andere relevante artikels