Google for Jobs: een nieuw platform

Het is geen geheim meer dat Google steeds meer functionaliteiten wil uitbrengen om haar zoekmachine zo uitgebreid mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan Google Mijn Bedrijf, Google Nieuws, Google Shopping… We moeten zo snel mogelijk aan zo veel mogelijk informatie kunnen geraken, en liefst nog gebundeld. Daarom lanceert Google nu Google for Jobs: een overzicht waar ze vacatures van verschillende websites opnemen.

Google for Jobs eindelijk in Europa

De nieuwe functionaliteit is al een aantal jaren actief in Amerika, en is sinds kort ook aan het uitrollen in Europa. Vanaf 22 september was België aan de beurt. Google for Jobs is een platform en gaat zelf geen vacatures aanbieden. Wat ze wel doet, is het weergeven van jobaanbiedingen van andere platformen in een widget. Dat wil zeggen dat de jobaanbiedingen boven of tussen de normale zoekresultaten opgelijst staan in een kader. Een beetje vergelijkbaar met de resultaten die je ziet wanneer je online op zoek gaat naar een product dat je wil kopen.

Google for Jobs vacatures

Een slim platform

Google for Jobs maakt gebruik van AI, ook bekend als Artificial Intelligence. Ze houden niet enkel rekening met de exacte zoektermen, maar zullen ook andere relevante jobaanbiedingen tonen. Een filter werd toegevoegd om de zoekresultaten verder te kunnen indelen op basis van titel, categorie, publicatiedatum, locatie of full- of parttime.

Ook interessant voor mij?

Niet alleen de vacaturewebsites kunnen hun jobs aanbieden op Google, dit is ook mogelijk voor gewone bedrijven die hun openstaande functies in de kijker willen zetten. Google scant namelijk alle vacatures op websites, in databanken en op vacaturewebsites.

Natuurlijk wordt de vacature niet automatisch opgenomen. Hiervoor zijn enkele extra instellingen nodig op je website, waardoor je aangeeft wat er exact opgenomen mag worden als jobaanbieding.

Wil je meer informatie over Google for Jobs en wil je dit zelf implementeren?
Neem dan gerust contact op, wij helpen jou graag verder.

Bekijk onze andere relevante artikels