Google gaat mobiele versies van websites indexeren vanaf maart 2021

Het is geen geheim dat mobielvriendelijke websites de laatste jaren belangrijker en belangrijker geworden zijn. Onze smartphone is bijna vastgegroeid aan onze hand en met een tablet voor de tv in de zetel zitten is nog net iets aangenamer dan met een laptop. Google zou daarom vanaf september de mobiele versies van de websites indexeren. Tot een pandemie daar een stokje besloot voor te steken…

Begin maart had Google bekendgemaakt dat de zoekmachine vanaf september de mobiele versies van websites zal indexeren. Dit met het oog op ‘mobile first’. En wat houdt dat nu precies in? Meer en meer mensen zijn continu op hun gsm bezig. De gebruiksvriendelijkheid van de website moet daarom aangepast zijn aan de verschillende formaten. Hierop gaat Google inspelen door te kijken naar de content op de mobiele versie, in plaats van de desktopversie, omwille van de populariteit van kleinere schermen. Content weglaten op mobiele schermen zou dus wel eens nefast kunnen zijn voor je website.

Google indexering mobiele versie

Uitstel is geen afstel

Nu is Google toch op deze beslissing teruggekomen. Het bedrijf meldt dat het momenteel niet voor iedereen even gemakkelijk is om op werk te kunnen focussen. Daarom hebben ze aangekondigd om pas met mobile first-indexering te beginnen vanaf eind maart 2021.

Niet nieuw voor Google

Toch is het indexeren van de mobiele versies niets nieuws voor Google. Voor nieuwe domeinnamen is het bedrijf hier immers al vanaf vorig jaar mee bezig. Het zijn de domeinnamen die al langer bestaan die vanaf eind maart volgend jaar op de nieuwe manier geïndexeerd zullen worden.

Geen tijd om te rusten

Dit wil echter niet zeggen dat het tijd is om je website weer aan de kant te schuiven. Is je website niet goed geoptimaliseerd voor mobiel of mag deze wel eens een opfrisbeurt krijgen? Dan is het nu het ideale moment om daar mee te beginnen, zodat je website zeker op tijd in orde is voor Google en jij je nergens zorgen om hoeft te maken.

Wil je graag een (nieuwe) geoptimaliseerde mobielvriendelijke website, maar heb je geen idee hoe je daar best aan begint? Neem gerust contact met ons op, en wij denken graag met jou mee.

Bekijk onze andere relevante artikels