Is een one-page website nog een goed idee?

Enkele dagen geleden op een netwerkevent kwam ik in contact met een ondernemer die te horen kreeg dat het geen goed idee is om nog een one-page website te laten ontwikkelen. Volgens zijn informatie zou een one-page website minder goed scoren dan een "gewone" website. Tijd om enkele tips te geven dankzij onze expertise:

Wat is een one-page website eigenlijk?

Zoals de naam je vast al deed vermoeden is een one-page website een website die bestaat uit één pagina. De opzet van deze websites is dus vrij eenvoudig. Hierdoor is de investering minder groot dan bij een volledig uitgewerkte website.

Wat zijn nu precies de voor- en nadelen van een one-page website?

Één van de grootste voordelen is dat deze goedkoper, snel opgezet en eenvoudig in gebruik is voor je bezoekers. Natuurlijk heeft een one-page website ook nadelen. Deze zijn dan vooral dat het moeilijker te analyseren is welke content het populairste is bij je bezoekers en dat je vast zit aan beperkte mogelijkheden.

Hoe zit het nu echt met de vindbaarheid van mijn website?

Wel, ergens moeten we de ondernemer die we ontmoet hebben tijdens het netwerkevent gelijk geven. Een one-page website scoort minder goed dan een gewone website. Behalve als je maar één product of dienst wilt promoten.

Ergens klinkt dit logisch want met een website voor één product of dienst ga je je ook focussen op één zoekterm (of  zo zou het toch moeten zijn). Wanneer je je wilt focussen op één product of dienst, denk bv aan een opleiding of een specifiek product, dan kun je bij een one-page website zelfs meer voordeel halen dan bij een "gewone" website.

Als je meerdere diensten of producten wilt promoten is het geen interessante optie om voor een one-page website te kiezen. De reden hiervoor is dat je je dan moet focussen op verschillende zoektermen op één pagina. Het is dan voor zoekmachines als Google niet duidelijk genoeg waarover deze pagina echt gaat.

-> Het effect? Je website zal op geen enkele zoekterm echt goed scoren.

Ons advies bij het ontwikkelen van een one-page website

Een one-page website is enkel interessant wanneer je maar één product of dienst wilt promoten. Dat is toch het geval als je tegelijkertijd goed gevonden wilt worden.

Dit kan vooral interessant zijn voor bepaalde bouwprojecten, een specifieke opleiding enzovoort.

Bekijk onze andere relevante artikels