Leen haar stage zit erop! Hoe kijkt ze terug naar deze periode?

Je stageperiode zit er na 3 maanden op. Hoe kijk je hier naar terug?

Heel positief! Vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam, voelde ik dat ik welkom was. Ik werd ook direct betrokken bij alle gesprekken en leerde Bert en Daisy al snel kennen. Doorheen de stage ben ik ook opengebloeid. In het begin was ik heel stil en moest ik nog wennen, dat heb ik altijd bij nieuwe situaties. Maar door de grapjes en openheid van Bert en Daisy is dit ondertussen volledig veranderd.

Welke zaken heb je geleerd die je voor de rest van je leven zal meenemen?

Vooral dat werken in een kantoor niet altijd zo serieus moet zijn. We hebben veel gelachen tijdens ons werk, maar we zorgden natuurlijk wel dat ons werk af was op het einde van de dag.

Mijn doel was ook om bij te leren over social media en dat is zeker gelukt. Bert heeft me analyses laten maken, maar ook adviezen die ik zelf mocht uitvoeren. Zo heb ik zelf berichten en advertenties gemaakt en kunnen analyseren wat werkt en wat niet.

Wat was het leukste waar je je mee bezig mocht houden?

Mijn eerste gedachte is de marketing van VBdesign, maar dat klopt niet helemaal. Ik houd van variatie in het werk en ik zou het niet leuk vinden als ik niets anders mocht doen dan marketing. Gelukkig mocht ik me ook bezig houden met het optimaliseren van webpagina’s, zoekwoordenanalyses opstellen, advertenties maken en publiceren voor klanten en nog meer.

Waren er ook minder leuke taken die op jouw planning voorbij kwamen?

Ja, maar dat komt omdat het repetitiewerk was. Ik heb bijvoorbeeld een onderzoek gedaan naar apothekers in Limburg die geen eigen website hadden. In het begin ging dit vlot, maar na een tijd begint het een beetje saai te worden. Ik snap natuurlijk wel waarom ik deze opdracht kreeg, maar ik hield me bijvoorbeeld liever bezig met het opstellen van teksten voor advertenties.

Enkele memorabele momenten bij VBdesign die je graag zal onthouden?

Zeker! Bert, Daisy en ik houden allemaal van eten (en zeker van pasta). Elke laatste vrijdag van de maand is het ‘Happy Friday’ en dan mag één van ons kiezen waar we gaan eten. In mijn eerste maand mocht ik kiezen en zijn we samen naar Krok in Genk gegaan. Dat was een leuke namiddag! Het is jammer dat de andere Happy Fridays zijn weggevallen door het coronavirus, maar dat heeft Bert helemaal goedgemaakt met zijn 30e verjaardag. Hij had gezorgd voor een pastabuffet met desserts! En ja van eten wordt iedereen vrolijk he! 😀

Ook herinner ik me de leuke gesprekken, al was het maar via Whereby tijdens de quarantaine. We hebben in onze powermeeting eens een uur lang over spelletjes gepraat. Dat bewijst weer dat het niet altijd zo serieus hoeft te zijn.

Als laatste herinner ik me nog goed de uitstappen die we hebben gedaan. De tweede week dat ik hier was, mocht ik al mee naar een leerrijk evenement: de Creative Inspiration & Solution Day. Die dag vond ik heel leuk en zette ook meteen de toon voor mijn stage.

Ik ben ook de enige die koffie drinkt in ons kantoor (wat ik nog steeds raar vind 😉). Op een gegeven werkdag zijn Bert en ik samen naar de winkel gegaan en mocht ik mijn eigen koffie uitkiezen. Dat vond ik een zeer leuk en persoonlijk gebaar van hem!

Wat brengt de toekomst jou nu je gaat afstuderen?

Dat is een heel goede vraag. Ik zit vol twijfels over volgend jaar. Ik ben er van overtuigd dat ik wil verder studeren, maar wat weet ik nog niet. Het kan eigenlijk nog alle kanten uit.

Heb je tenslotte zelf iets dat je nog zou willen toevoegen?

Ik wil Bert en Daisy vooral bedanken voor de leuke en leerrijke periode die ik bij VBdesign heb meegemaakt. Ik ging elke dag met plezier naar kantoor en de dagen vlogen voorbij. Ik kan me ook geen betere stageplek bedenken! 😊 Ik wens ze nog veel succes de komende jaren, maar ik weet zeker dat alles vlot zal verlopen!

Bekijk onze andere relevante artikels