Op stap naar de Corda Campus: Creative Inspiration & Solution Day

Op dinsdag 25 februari zijn we er met het team van VBdesign op uit gegaan. Op de planning stond de Creative Inspiration & Solution Day van Lab9. Dit is een jaarlijks evenement voor iedereen die zijn of haar grafische skills op Adobe programma’s wilt perfectioneren of nieuwe inzichten zoekt voor content creatie. We mochten kiezen uit allerlei workshops, konden luisteren naar inspirerende sprekers en kregen praktische tips & tricks. Toen we 's ochtends aankwamen, verwelkomde het Lab9 team ons met een kopje koffie en lekkere koffiekoeken. Ze overliepen de planning van de dag en hierna kon het leren beginnen.

Sessie 1: Creative Cloud diensten

Allereerst kregen we uitleg van Lab9 over het pakket dat de Adobe Creative Cloud heeft te bieden. Zo zagen we hoe Adobe Capture werkt, hoe je Document Cloud kan inzetten om reviews te vragen van je klanten, hoe je Adobe Color kan gebruiken om je eigen huisstijl te ontwerpen, het nut van Adobe Libraries en hoe Publish Online werkt. Ze vertelden ons ook handige tips om snel met de tools om te gaan en om zoveel mogelijk uit de verschillende apps te kunnen halen.

Sessie 2: Color Management

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je hebt een mooi ontwerp gemaakt van een affiche, maar wanneer je het afdrukt, komen de kleuren niet overeen met je scherm. Hiermee werd in deze sessie komaf gemaakt. We hebben geleerd dat je moet letten op de instellingen bij elke stap die je doet. Het is veel werk, maar je ontwerp komt even mooi uit de printer als het ontwerp op je scherm.

Een pauze vol kennis

Na deze sessies was het tijd voor een pauze. Lab9 had een lekkere lunch voorzien met eten en drinken à volonté. Iedereen kreeg een uurtje rust en hierna konden we een sessie volgen van Tim Verheyden. Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van het verhaal van baby Pia of over de invloed van Facebook op de verkoop van pastinaak? Het succes van dit verhaal schuilt in storytelling. Tim haalde aangrijpende verhalen aan en legde uit waarom wij gekluisterd waren aan zijn woorden. Het ligt allemaal aan de manier hoe je een verhaal opbouwt. Hij gaf ons stof om over na te denken en inspireerde ons om onze eigen marketingstrategie eens onder handen te nemen met zijn tips.

Sessie 3: 3D animatie

Wie de webdesigntrends van dit jaar heeft bekeken, weet dat 3D animatie steeds belangrijker wordt. We grepen dan ook direct onze kans om deze sessie van Lab9 te volgen. We leerden hoe je de apps After Effect en Cinema 4D kunt combineren om je ontwerpen te maken en hoe je snel een simpele animatie ineen kunt steken. Je hebt meerdere jaren nodig om gevorderd te worden in 3D animatie, maar we hebben onze eerste stappen al gezet!

Sessie 4: Photoshop CC powertips & tricks

We dachten al veel te kennen over Photoshop, maar we trokken allemaal onze ogen open bij de vele opties die de app heeft te bieden. Lab9 vertelde onder andere hoe je foto's en video's kunt combineren en hoe je kan monteren met de app. We zijn benieuwd wat voor creaties we zullen creëren met de nieuwe tips & tricks.

Bedankt en tot de volgende keer!

Na de stroom aan informatie zat ons hoofd vol. We hadden ontspanning verdient en ook daar zorgde Lab9 voor. We konden allemaal genieten van een lekker hapje en een drankje voor we naar huis vertrokken. Het was een succesvolle en leuke dag, zeker voor herhaling vatbaar!

Bekijk onze andere relevante artikels

No post