Loading...

5 essentiële tools voor ondernemers

U bent hier

5 essentiële tools voor ondernemers

 

Als zelfstandige heb je veel aan je hoofd, en durf je al eens door de bomen het bos niet meer zien. Daarom deze lijst met 5 superhandige tools die je het leven als ondernemer ongetwijfeld een pak gemakkelijker zullen maken.

1/ FunkyTime

FunkyTime is gemaakt door een Belgisch bedrijf en biedt een handige (gratis) tool waarmee freelancers gemakkelijk hun gepresteerde uren en onkosten per project kunnen bijhouden. Kies je voor de een pro pack, dan kan je ook je projecten indelen per klant, rapporten per klant onttrekken en rechtreeks je factuur opmaken op basis van de gepresteerde tijd.

2/ Creëer je eigen e-mail signature dankzij HubSpot

HubSpot biedt meerdere interessante (gratis en betalende) tools voor ondernemers aan. We focussen ons nu op hun email signature generator. Het doel is duidelijk: met deze gratis tool kan je een e-mailhandtekening voor je bedrijf aanmaken die er professioneel uitziet, aanklikbaar is en werkt voor o.a. Gmail, Outlook, Apple Mail en Yahoo Mail. Je kan zelfs icoontjes toevoegen die linken naar de social media accounts van je onderneming en je eigen huisstijl toepassen op de handtekening. Ideaal voor startende ondernemers! ;-)

3/ Hunter

Hunter is een enorm handige tool om e-mailadressen te vinden en te valideren. Stel: je wil mij bereiken, maar je vindt mijn contactgegevens niet op onze website. Dan ga je naar de email finder van Hunter, geeft de domeinnaam ‘vbdesign.be’ in en je krijgt meteen alle e-mailadressen die Hunter kan linken aan deze url. Ben je niet zeker of een e-mailadres wel correct is? De email verifier van Hunter kan het voor jou onderzoeken.

4/ Day One

Voor iOS gebruikers is Day One dé app voor het bijhouden van je notities en gedachten. Day One heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface en slaat als je notities direct op in de cloud. Ook worden al je aantekeningen tussen je iPhone, iPad en Macbook gesynced.

5/ Donothingfor2minutes

De naam zegt het eigenlijk al, op de site donothingfor2minutes moet je gedurende twee minuten even he-le-maal niets doen. Want zeg nu zelf, het is niet altijd gemakkelijk als ondernemer om te ontstressen. ;-) Je luister naar rustgevende geluiden en zodra je je muis of toetsenbord aanraakt begint de teller opnieuw.

Op deze manier kun je even mentaal tot rust komen, waarna je vervolgens weer extra hard aan het werk kan. Is twee minuten niet genoeg voor jou? Op calm.com kan je een sessie van 10 minuten doen.