De voordelen van web-apps

U bent hier

Dagelijks worden we geconfronteerd met apps. Op de play store van Google komen we maar liefst 3,8 miljoen apps tegen. De concurrentie is de laatste tijd hierdoor enorm gegroeid. Ook vanuit de gebruikersperspectief maakt het tot een onmiskenbare behoefte aan bedrijfsgroei.

Maar ook web-apps hebben een grote vooruitgang gemaakt op het internet. Grote organisaties zoals Google gebruiken hun Google-documenten en Gmail als een web-app. Omdat de web-app responsive is, is het ideaal voor gebruikers om de app ook op mobiel te gebruiken zonder de app eerst te downloaden.

Maar wat zijn nu de voordelen van een web-app?

Beschikbaarheid:

Als de gebruiker op het netwerk zit kan een webtoepassing via de gekende browser geopend worden, ongeacht op welk platform je zit. Een groot verschil met een mobiele app is dat je eerst de app moet downloaden, dit kan voor gebruikers een hindernis zijn waardoor je toekomstige klanten zal verliezen.

Vrijheid:

Bedrijven die een app laten ontwikkelen krijgen eerst de keuze om voor een native of hybride app te gaan. Als er niet genoeg budget is, zal er automatisch gekozen worden voor een native app. Indien deze keuze gemaakt is, moeten ze nog kiezen op welke platform de app moet werken: IOS, Android of Windows.

Met een web-app is dit verleden tijd, een web-app kan op meerdere platforms werken met dezelfde ontwikkeling. Hierdoor moet alles maar één keer geprogrammeerd worden waardoor de kostprijs interessanter is.

Daarnaast kan een web-app ook geïntegreerd worden in bestaande technologieën, denk maar b.v. aan Google maps.

Upgraden:

Web-apps is een dynamische versie van mobiele apps. Ze zijn zeer flexibel om bijgewerkt te worden voor aanpassingen of beveilgingsupdates. Het enige wat er dan gedaan moet worden is de code aan te passen op de server, de aanpassingen worden meteen online weergegeven.

Bij een mobiele app is er een moeizamer process, bij elke update zal de code geüpdatet worden in de App store. Hierdoor moet de gebruiker manueel de app updaten voor de laatste versie te zien.

Verhoogde zichtbaarheid:

Web-apps zijn eenvoudig te vinden omdat ze in de zoekresultaten van een zoekmachine staan. Indien de web-app voldoende is geoptimaliseerd met zoekwoorden, zullen de gebruikers deze gemakkelijker tegen komen in vergelijking met de App store.

Delen maar:

In tegenstelling tot mobiele apps kunnen gebruikers de web-app delen door de URL te verzenden. Ze kunnen de link plaatsen op sociale media, delen met vrienden door de link te verzenden, …

Ook interessant voor jou:

8 tips voor een succesvolle website
8 tips voor een succesvolle website

Een website vergelijken met een auto? Ja! Lees hier enkele tips voor een succesvolle website.

Lees verder
Ga je op vakantie? 
5 tips voor een knaller van een out-of-office!
Ga je op vakantie? 
5 tips voor een knaller van een out-of-office!

Een out-of-office is meer dan een gewone mail, het is niet zomaar een ‘Ik-ben-er-niet-mailtje'

Lees verder
Spoken er te veel wachtwoorden door je hoofd? Dit zijn onze tips!

Je kan tegenwoordig alles online terugvinden, van kennis tot persoonlijk gegevens, en dat willen we uiteraard beschermen...

Lees verder