Hoe je website beschermen tegen hackers?

U bent hier

Websitebeveiliging is cruciaal voor elk bedrijf of elke organisatie. Het risico van cyberaanvallen is niet beperkt tot e-commercesites of grote bedrijfswebsites. Zelfs een website van een klein bedrijf kan het slachtoffer worden van hackers en zijn goede reputatie verliezen. Cybersecurity omvat veel complexe technische concepten. Toch zijn er enkele eenvoudige tips die in de meeste gevallen voldoende moeten zijn om jouw website te beschermen.

1. Gebruik sterke wachtwoorden

Sterke wachtwoorden is alvast een eerste begin tegen cyberaanvallen. Elke wachtwoord met betrekking van je website, moet de volgende eigenschappen hebben:

  • Een wachtwoord moet minimaal 10 tekens lang zijn
  • Het mag geen volledige woorden of namen bevatten
  • Jouw wachtwoord moet een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen bevatten
  • Het moet anders zijn dan de andere wachtwoorden die u al gebruikt

Je kan overwegen een wachtwoordbeheerder zoals LastPass te gebruiken om jouw zakelijke wachtwoorden te maken en op te slaan. Hackers gebruiken vaak brute force-technieken om miljarden wachtwoorden per seconde te genereren. Hoe gecompliceerder uw wachtwoord is, hoe beter.

Schakel zo mogelijk twee-factor-authenticatie in voor al jouw accounts. Twee-factorenauthenticatie betekent dat er twee controles zullen zijn voordat je kan inloggen. Als je bijvoorbeeld het wachtwoord invoert, wordt er een pincode naar uw mobiel verzonden. Je moet de pincode vervolgens invoeren om jou aan te melden.

2. Update jouw software regelmatig

Je moet al je software up-to-date houden. Software-updates gaan niet alleen over het toevoegen van nieuwe functies; in de meeste gevallen repareren deze updates beveiligingslekken. Als jouw software niet regelmatig bijwerkt is of niet-ondersteunde versies gebruikt, ben je een gemakkelijk doelwit voor hackers.

Als je een CMS voor jouw website gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je over de nieuwste versie van die CMS beschikt. Controleer of je de nieuwste versies van uw plug-ins gebruikt. Gebruik geen oude of onbekende plug-ins, zelfs als je ze nuttig vindt. 

Ben je zelf niet zo technisch ingesteld? Dan kan je bij VBdesign een onderhoudscontract afnemen. Maak een afspraak voor meer informatie.

3. Maak regelmatig een back-up van jouw gegevens

Het maakt niet uit hoe veilig jouw website is, er is altijd een mogelijkheid om belangrijke gegevens of sitetoegang te verliezen. Daarom moet je altijd een reservekopie van jouw site bijhouden. Elk uur maken we van onze server een back-up op een externe schijf, zodat jouw gegevens nooit verloren gaan. 

4. SSL implementeren

Wanneer jouw website een SSL-certificaat heeft, gaat alle informatie die een gebruiker op jouw website invoert naar de server via een beveiligd kanaal. Dit betekent dat een indringer of hacker niet in het midden kan komen en de informatie kan onderscheppen. 

SSL is standaard geworden voor alle soorten websites. Zelfs als je niet online iets verkoopt, of als je geen inlogoptie op uw site heeft, moet je serieus overwegen SSL te installeren om jouw website betrouwbaarder te maken.

5. Kies voor een veilige hosting

Het kiezen van een gerenommeerd hostingbedrijf voor jouw website is erg belangrijk. je hostingbedrijf moet zich bewust zijn van cyberbedreigingen en toegewijd zijn aan het beschermen van jouw website van hun kant.

Ook interessant voor jou:

Gratis meer verkeer naar je website dankzij Google my business
Gratis meer verkeer naar je website dankzij Google My Business

Elke ondernemer wilt gratis meer verkeer naar zijn website, maar hoe doe je dit nu precies? 

Lees verder
8 tips voor een succesvolle website
8 tips voor een succesvolle website

Een website vergelijken met een auto? Ja! Lees hier enkele tips voor een succesvolle website.

Lees verder
Ga je op vakantie? 
5 tips voor een knaller van een out-of-office!
Ga je op vakantie? 
5 tips voor een knaller van een out-of-office!

Een out-of-office is meer dan een gewone mail, het is niet zomaar een ‘Ik-ben-er-niet-mailtje'

Lees verder