Wifi voor je klanten, zonder wachtwoord!

U bent hier

Veel van je klanten zullen vermoedelijk wel al een mobiel data-abbonnement hebben, toch blijft het voor klanten prettiger om gebruik te maken van het wifi-netwerk van je zaak. Maar wat met je wachtwoord? Iedereen wilt uiteraard een veilig wifi-wachtwoord, maar deze zijn meestal te lang voor je klanten om in te toetsen. Onze oplossing? Maak je wifi beschikbaar via een QR-code! 

Wat is een QR-code?

Een QR-code is een tweedimensionale streepjescode dat in 1994 is ontwikkeld en is steeds vaker terug te zien op tijdschriften, bushaltest, visitekaartjes, ... Deze code wordt meestal ingelezen via de camera van je mobiele telefoon.

QR-code en wifi

Met behulp van een QR-code kunnen gasten in no-time verbinding maken met je wifi-netwerk. Tof! Want dat bespaart een gedoe met het intoetsen van het juiste wachtwoord. 

Hoe doe je dit precies?

Op de website van Qifi kun je een QR-code maken van je wifi-instellingen. Vul bij SSID de naam van je netwerk in en bij Key voer je het wachtwoord in. Klik op het oogje om het wachtwoord te zien. Je wil immers geen fouten maken! Moderne netwerken gebruiken WPA/WPA2, daar hoef je in principe niets aan te veranderen. Klik vervolgens op Generate. Heb je een verborgen netwerk? Vink dan de optie Hidden aan.

 

Nadat je op Generate! hebt geklikt komt de QR-code tevoorschijn. Deze kun je als HTML5 exporteren zodat je hem kunt gebruiken op een website. Praktischer is om hem op te slaan als .png en te verwerken in een document of om de code direct af te drukken en op een toegankelijke plek op te hangen. Met de camera van een smartphone of een QR-app zijn de wifi-instellingen nu direct overgezet.

 

Oei! Het lukt me niet!

Geen nood! Maak gerust een afspraak met ons en wij zorgen ervoor dat dit op een veilige manier geïnstalleerd wordt! ;-) 

Ook interessant voor jou:

Drupal vs. WordPress: kom precies te weten wat jij nodig hebt!

Er zijn talrijke contentmanagementsystemen (CMS) te vinden, maar laat ik jullie even de kenmerken geven van mijn...

Lees verder
SEO of SOS? Laat je website gratis analyseren door VBdesign
SEO of SOS? Laat je website gratis analyseren door VBdesign

Laat jouw website testen met de gratis SEO analyse tool van VBdesign en krijg een gepersonaliseerde audit.

Lees verder