Ondernemers, tijd voor creativiteit!

Restaurants moeten sluiten, opleidingen gaan niet door en evenementen zoals concerten worden afgelast of verplaatst. Als ondernemer is het moeilijk om positief te blijven in tijden van corona. Maar hier bij VBdesign gaan we niet bij de pakken neerzitten. Voor veel ondernemingen zijn er alternatieven te bedenken om toch nog een dienst te bieden aan de klanten en dus toch een centje te verdienen. Maar hoe?

Om hier te eten of om mee te nemen?

‘Ik heb vandaag geen zin om te koken… maar uiteten gaan is geen optie. Het zal weer spaghetti worden vanavond.’

Niet persé! Meerdere restaurants hebben de handen uit de mouwen gestoken en hebben hun eigen afhaal- of thuisbezorgingsdienst opgezet. Ze kunnen de volledige beleving van uiteten gaan niet meer bieden, maar dat betekent niet dat ze hun klanten niet kunnen verwennen.

De voordelen spreken voor zich: minder voedselverspilling, een bezigheid voor de ondernemers, een centje verdienen, de mensen lekker eten aanbieden en laten zien dat je als ondernemer niet moet opgeven.

Niet elk bedrijf kan zomaar een nieuwe dienst opzetten, maar denk eens na wat er mogelijk is voor jouw bedrijf. Veel diensten kunnen (deels) online verder gaan.

Vlaamse artiesten in mijn living

De muziekgroep Clouseau heeft een primeur gelanceerd in de Benelux. Vanaf nu kan je wanneer je maar wilt een concert van de broers Wauters meemaken bij jouw thuis. Je hoeft enkel maar de app ‘Tweesprong’ te downloaden. De broers passen augmented reality toe om de beleving zo realistisch mogelijk te maken. Je kan zelf kiezen hoe groot Koen en Kris zijn en waar je ze wilt neerzetten. Een inventieve oplossing dus om fans te blijven amuseren.

Ook andere Vlaamse artiesten zoeken creatieve oplossingen om toch op te treden. Zo trad Yves Segers op in zijn living. Zijn ‘mini-concert’ werd uitgezonden via Facebook en bereikte al meer dan 8000 fans.

Bidden hoeft niet alleen

De kerkdeuren zijn gesloten, maar dat houdt verschillende pastoors niet tegen om hun viering te laten doorgaan. De pastoor van Jette Dirk Vannetelbosch heeft zijn zondagsmis laten doorgaan via YouTube. Degenen die de mis wilde volgen, konden deze gewoon opzoeken. De uitzending is ondertussen al erg populair en de kerk van Jette denkt er zelfs aan om deze altijd via YouTube uit te zenden.

Werken vanuit thuis?

Ondernemers die vanuit thuis kunnen werken, kunnen dit beter doen. Maar hoe pak je dit aan als je moet overleggen met medewerkers? Er zijn verschillende tools die je kan gebruiken om thuis werken vlot te laten verlopen. Zo kan je een gedeelde mailbox gebruiken en zijn er verschillende tools om te vergaderen:

  • Google Hangouts Meet: voor als je al met Google producten werkt
  • Microsoft Teams: lijkt op Slack, maar je kan videochatten en chats en bestanden delen
  • WebEx van Cisco
  • Zoom: populair in de academische wereld
  • Discord
  • Whereby

Focus op een opleiding

Dat je thuis zit, betekent niet dat je je moet vervelen. Dit is het ideale moment om iets bij te leren. Bedrijven die opleidingen geven, zoals onze klant Confocus, kunnen dit online doen. Maar hoe?

We zijn druk bezig met het toevoegen van een functie aan de website van Confocus, zodat hun klanten de optie krijgen om online opleidingen te volgen. Het leren hoeft dus niet te stoppen.

En hoe pakken wij dit aan?

Ook wij van VBdesign treffen maatregelen. We blijven open, maar we mijden zoveel mogelijk persoonlijk contact. We geloven dat er genoeg (online) mogelijkheden zijn om productieve afspraken te maken met onze klanten. Heb je vragen of wil je een afspraak, dan is dit nog steeds mogelijk. Je kan ons altijd bereiken via onze website, via telefoon of via mail.

Zo zie je maar, de zaken hoeven niet persé te stoppen. Ondernemers, een beetje inventiviteit doet wonderen!

Ben jij nog actief bezig?

We denken graag na wat voor jouw bedrijf een creatieve oplossing kan zijn. Zo ontwikkelen we momenteel al de volgende functionaliteiten bij onze klanten:

  • Online afsprakensysteem
  • Ontwikkeling webshop / e-commerce oplossingen
  • Inschrijvingsformulier voor schoolgemeenschappen
  • Integraties met externe platformen

Bekijk onze andere relevante artikels