Tijd voor een update! Drupal 9

Gebruikt jouw website Drupal 7 of 8? Dan is deze blog zeker interessant voor jou. Medio 2020 wordt Drupal 9 gelanceerd en dat heeft verschillende gevolgen. Maar geen zorgen, we vertellen alles wat je moet weten om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen 😉

Waarom zou ik overschakelen?

Het is belangrijk dat je website veilig is. Drupal biedt je op dit moment security-updates en nieuwe features aan, maar vanaf november 2021 stopt dit voor Drupal 7 en 8. Vanaf dat moment is de veiligheid van je website of applicatie dus niet meer gegarandeerd. Door over te schakelen naar Drupal 9 blijf je genieten van deze voordelen.

Drupal 7

Als je momenteel Drupal 7 gebruikt heb je op dit moment nog geen problemen. Je hebt tot november 2021 om te veranderen naar een nieuwe versie van Drupal. Hoe dichter we de einddatum (november 2021) naderen, hoe minder ontwikkelaars zich bezig houden met Drupal 7. Dit betekent dat de versie steeds minder wordt gecontroleerd en dat het dus minder veilig is.

Het overzetten van een nieuwe Drupal versie betekent het volledig opnieuw bouwen van je website. Dit lijkt een hele klus, maar op deze manier blijft je website veilig en kan het nog jaren mee.

Drupal 8

Is je website opgebouwd in Drupal 8? Dan is de overgang naar Drupal 9 een stap kleiner en gemakkelijker. Het is enkel belangrijk dat je website up-to-date is, zodat er geen beveiligingslek op je website komt.

Het belangrijkste voordeel van Drupal 9 is de opschoning van de code. Wanneer een deel van de code als verouderd wordt gemarkeerd, zal deze verwijdert worden door Drupal 9. Drupal 8 is ook afhankelijk van andere partijen zoals Symfony en Twig. Drupal 9 zal deze updaten en er zo voor zorgen dat je blijft profiteren van bugfixes en veiligheidsupdates.

Wacht dus zeker niet te lang met de omschakeling om het proces zo vlot mogelijk te laten verlopen. Heb je vragen of heb je hulp nodig? Twijfel dan niet om ons te contacteren. Samen zorgen we ervoor dat je website veilig blijft.

Klik hier om contact met ons op te nemen

Bekijk onze andere relevante artikels