VBdesign is de vriendelijkste handelaar van Genk

VBdesign werd in september 2017 genomineerd voor de vriendelijkste handelaar 2017 van Genk. De Handelsgids reikte deze award uit. Met maar liefst 9,71/10 punten kregen wij op 5 april 2018 de award voor vriendelijkste handelaar 2017.

William Boeva als gastheer

Het was vooral een komische avond, want William Boeva (bekend van o.a. Humo's Comedy Cup) zorgde voor de ene grap na de andere. Met andere woorden: de avond was goed ingezet. Daarna was het tijd voor de "inhuldiging". Ze verwachtten maar liefst 14 gemeentes in CC De kimpel te Bilzen voor de awarduitreiking.

Hoe verliep de uitreiking?

Alle handelaars die op handelsgids.be staan hebben een banner om klanten te laten stemmen op hun bedrijf. Om de vriendelijkste handelaar te kunnen worden, moest de handelaar van minstens 50 verschillende klanten een quotering krijgen. Deze mochten ook commentaar, recensies en tips bijvoegen. Er waren een deel leerrijke, maar ook zeer grappige suggesties bij.

Hoe is deze awarduitreiking ontstaan?

In 2014 deden ze een eerste test in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald. In 2015 werd het uitgebreid naar volledig Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats!” klinkt het overal.

Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en het kost niets”. “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd.”

Het betekent veel voor een handelaar om verkozen te worden. Door de erkenning geeft dit vertrouwen aan zijn bestaand cliënteel en trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld.

De vriendelijkste handelaars van 2017 ontvingen een Award die ze in hun zaak kunnen tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra advertentieruimte op handelsgids.be t.w.v. €600. De 2de, 3de en 4de plaats kregen een advertentieruimte van €300 aan reclamebudget.

Hoe verliep de avond?

Na een kort voorwoord vertelde William Boeva hoe hij de vriendelijkste handelaar zag en gaf hen ook menige goede raad mee, op zijn manier! Natuurlijk was dit lachen en gieren geblazen, want als één van de grootste komedianten in België en Nederland weet hij snel het publiek naar zijn hand te krijgen.

Daarna werden de laureaten per gemeente naar voor geroepen. Ook nodigden ze de burgemeesters uit en William Boeva interviewden hen. En ja, je kunt al denken, daar was veel leute en plezier met de grappige vragen van William Boeva.

Uiteraard was er een receptie die zich tegelijkertijd ook uitleende tot een ideale netwerkgelegenheid. Alleen maar blije gezichten dus tijdens deze mooie avond.

Bekijk onze andere relevante artikels