Onze diensten

Slimme Webapplicaties

Webapplicatie laten maken

Webapplicatie laten maken? VBdesign ontwikkelt maatwerk toepassingen die problemen oplossen en bedrijfsprocessen efficiënter maken. Wist je dat je dankzij automatische koppelingen meer meer tijd kan doorbrengen met je familie of vrienden? 

Of lees gerust even verder 😉

Webapplicatie, wat is dat?

Webapplicaties zijn oplossingen voor een specifiek probleem, op maat gemaakt voor jouw onderneming. Het voordeel van een webapplicatie is dat je geen aparte software meer moet installeren op je computer maar dat je je webapplicatie gebruikt in je vertrouwde browser. Dit maakt een webapplicatie altijd en overal toegankelijk op elke device, ook op mobiele apparaten en dit overal ter wereld.

Een webapplicatie kan je zowel intern als extern inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een eigen ledensysteem of een dashboard waar je klanten kan inloggen voor nog meer gebruikerservaring. 

De investering die je maakt aan een webapplicatie geeft je vooral winst terug in tijdsbesteding. Daarnaast wordt het pas interessant wanneer we webapps koppelen aan externe toepassingen, bijvoorbeeld naar Exact Online om je facturatie automatisch te laten verlopen. 

Webapplicatie laten maken
Webapplicatie laten maken? Confocus ging je voor

Webapplicatie in de kijker: Confocus

Confocus is een erkend verstrekker van permanente vorming voor tal van beroepen en is al enkele jaren klant bij VBdesign. Vorig jaar lieten ze hun bestaande software vernieuwen door een webapplicatie.

Enkele moeilijkheden die confocus tegenkwam in hun bestaande software? Ze stond niet in de cloud waardoor je enkel op de computer waar de software geïnstalleerd staat hun werk kon uitvoeren. Zeer vervelend!

Bijkomend probleem was dat er geen verdere automatiseringstoepassingen meer konden gebouwd worden. Tijd voor een oplossing: VBdesign bouwde een webapplicatie op maat dat voldoet aan de behoefte van Confocus.

In mei 2022 is de webapplicatie operatief en ondertussen loopt hun bedrijf 90% geautomatiseerd. Het hart van Confocus is de applicatie geworden, er worden ook verschillende koppelingen gemaakt o.a. naar Zoom en Clevercast.

Webapplicatie laten ontwikkelen?

VBdesign staat voor je klaar

Webapplicatie laten maken? Kennismaking met VBdesign

Stap 1: Kennismaking

Een webapplicatie maken begint altijd bij de wensen van onze klant. We starten ons proces dus eerst met een uitgebreide kennismaking van jouw onderneming.

Webapplicatie wireframe

Stap 2: Voorbereiding & ontwerp

Voor we starten aan de webapplicatie doen we eerst een grondige analyse, welke zaken kunnen we automatiseren? En hoe zal je webapplicatie eruit zien?

Webapplicatie laten maken? Tijd voor development

Stap 3: Bouwen maar

Onze developers gaan aan de slag om de gevraagde applicatie te maken. Tijdens dit proces wordt je op de hoogte gehouden van de verschillende fases.

Webapplicatie laten maken?

Stap 4: Safety First

Zijn de gegevens in de webapp wel veilig? Voor we de applicatie in gebruik zetten gaan we proberen ons eigen applicatie te hacken om te zien als er geen beveiligingsfouten in zitten.

Webapplicatie laten maken - lancering

Stap 5: Lanceren maar!

Tijd voor de lancering! De applicatie ziet voor het eerst de digitale wereld en wordt opgeleverd met de toepassingen die jij als ondernemer hebt.

bump collaboration colleagues 1068523 26ee8405171d52e9661d5aed99b01490

Stap 6: We komen nog eens piepen...

We willen graag een langdurig relatie opbouwen met onze klanten. Dit doen we door 3-maandelijks eens te komen kijken of alles nog naar wens is.

Gaan we samen aan de slag?

VBdesign staat voor je klaar
om je efficiënter te laten werken